Verwondering

Het nieuwe jaar start over het algemeen met goede voornemens. Mijn poging strandde dit jaar in verwondering. Ik lees op dit moment het prachtige boek “Wat is de wat” van Dave Eggers. Het boek drukt je met de neus op de relativiteit van het leed in Nederland en Europa. In Zuid Soedan is al jaren (sinds 1954 met een onderbreking van 1972 tot 1983) een burgeroorlog aan de gang van ongekende proporties met honderdduizenden doden per jaar.

Wat me dan verwondert:

 • Waarom we in Europa nog steeds lijken te denken dat WO2 het ergste is dat de mensheid is overkomen.
 • Waarom het conflict in het midden oosten in de kranten zoveel aandacht krijgt terwijl het aantal oorlogsslachtoffers daar in het niet valt bij het aantal in Soedan.
 • Waarom ik met deze wetenschap nog steeds rustig achter mijn bureautje blijf zitten.
 • Waarom de mensheid de vernietiging van de eigen soort als haar primaire taak lijkt te beschouwen.
 • Dat ik zeker 100 redenen kan verzinnen waarom ik er niets aan kan of wil doen.
Deel dit artikel:
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • LinkedIn
 • Add to favorites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *